Izrada stranica ~ Skladanje bite-ova!

Profesionalna izrada stranica ~ Ako ste odlučili napraviti web stranicu – načinili ste pun pogodak! Veliki broj potencijalnih korisnika već čeka na Vas!

Mi Vam nudimo sljedeće usluge:

1) Izrada statičnih internet stranica *

(izrada internet stranice zasnovane na HTML, CSS, JS)

2) Izrada dinamičnih web stranica** CMS stranice sa bazama podataka: 

Joomla, WordPressPHP,  CSS, JS, MySQL
(napredne web stranice gdje imate mogućnost vrlo jednostavno kroz control panel i okruženje slično WORD-u sami upravljati sadržajima na stranici u realnom vremenu)

3) Izrada E-trgovine

Presta Shop, Magento, Open Cart
(potpuno automatizirane internet trgovine koje vode lager liste, automatski prave i šalju predračune, izdaju naloge za isporuku i račune, …)


* Statične web stranice
Statične web stranice su one stranice koje se programiraju tako da se informacije koje one sadrže ne mijenjaju i ne osvježavaju često, ili čak nikada dok postoje, a za izmjenu sadržaja su potrebne osnovne progamerske vještine (rad u HTML-u, CSS-u, JS-u i sl.).

** Dinamične web stranice
Dinamične web stranice su one stranice koje se programiraju tako da “hvataju” podatke iz baza podataka i nezavisne dijelove stranice i slažu ih na stranicu onog trenutka kada to zatražite klikom. Prikladni su za stranice čiji se sadržaj često osvježava i dopunjava novim informacijama, npr. portali sa vijestima, forumi i druge web stranice na kojima možete svakodnevno, ili čak i svakih nekoliko minuta naći neki novi sadržaj i nove informacije. Ovakve web stranice su lake za upravljanje sadržajima, ne zahtijevaju poznavanje programiranja, i u pravilu su popularnije i posjećenije od statičnih. Izrada internet stranica ovog tipa je danas sve prisutnija na internetu.

Općenito o web stranicama…

Web stranica ili webstranica (en: Web site) je grupa pojedinačnih stranica na internetu koje su međusobno povezane i čine jednu cjelinu.

Web stranica je skup informacija koje možete vidjeti ili pročitati na internetu koristeći internet preglednik koji je instaliran na Vašem računalu. Najčešće sadrže linkove (veze) do nekih drugih web stranica. Web stranice su uglavnom kombinacija teksta i slika, uljepšane web dizajnom, a neke od njih sadrže audio ili video fajlove.

Da bi Web stranica postala vidljiva na internetu potrebno je registrirati domenu sa željenim imenom.
Cijene registracije domene zavise od nastavka za koji se opredijelite (.com, .net, .org, .hr, i sl.). Domena se zakupljuje na razdoblje od jedne do deset godina.

Da biste smjestili web stranicu negdje na internet (ako ne koristite vlastite servere) potrebno je da zakupite i neki HOSTING PAKET

Ako niste znali: Prva internet web stranica se u javnosti pojavila 1991. godine. Napravio ju je Tim Berners-Lee, a njenu originalnu kopiju možete pogledati ovdje. (izvor: Wikipedia)

Autor: Aleksandar Čuković, Tvornica Stranica!